Andere ziekenhuizen, zoals het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, gebruikten al een triage-tent om de druk aan te kunnen.
Volledig scherm
Andere ziekenhuizen, zoals het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, gebruikten al een triage-tent om de druk aan te kunnen. © Rob Engelaar

Ziekenhuizen in Almelo en Enschede creëren aparte ingang voor coronapatiënten

ALMELO - De Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) plaatst vrijdag een tent bij het ziekenhuis in Almelo om mensen met een verdenking van een coronabesmetting te kunnen scheiden van mensen die geen symptomen hebben. Bij het MST in Enschede wordt de ingang van de ambulancehal gebruikt.

De tent in Almelo komt aan de achterkant te staan bij de ingang van de Spoedeisende Hulp. Woordvoerster Jannie Vleerbos zegt dat de zogenoemde triage-tent een verdere voorzorgsmaatregel is tegen de verspreiding van het virus. Eerder al stelde het ziekenhuis bijvoorbeeld een bezoekbeperking vast.

Snotterig

Het ziekenhuis is bezorgd over het grote aantal mensen dat nog altijd op bezoek komt terwijl het hoest of snotterig is. Het ZGT roept bezoekers op strenger voor zichzelf te zijn in het belang van de patiënten.

Bij MST worden mensen bij de spoedpost verzocht de route ambulancehal te nemen. Deze is met roodwitte linten afgezet.

De ingang naast de ambulancehal bij het MST.
Volledig scherm
De ingang naast de ambulancehal bij het MST. © News United/Dennis Bakker

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.