Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenares Linda Biemans bezoekt haar eigen expositie/kunstwerken, na vernielingen van haar kunst vorig jaar © Lenneke Lingmont

Zinloze vernieling heeft er flink ingehakt bij Almelose kunstenares Biemans

ALMELO - Het was een brute en zinloze daad, het vandalisme waarmee twintig kunstwerken, resultaat van elf jaar zwoegen, werden vernield in januari 2017. Het raakte beeldend kunstenaar Linda Biemans tot in haar ziel. Maar ze is er weer, met een expositie in Hof 88 in haar woonplaats Almelo. „Ik durf mijn werk weer te laten zien.”

Ze vindt het pijnlijk en confronterend om naar de twee beelden te kijken. Het zijn twee creaties, beide zonder titel, die vorig jaar januari aan blinde vernielzucht ten prooi vielen, maar waarvan Linda Biemans (59) de restanten bewaart en koestert. Het ‘portret met afwezig gezicht’, dat associaties oproept met Cleopatra en haar in 2008 de Herman Krikhaarprijs opleverde, bestaat sinds die dramatische dag uit drie stukken marmer.

  1. Boer uit Geesteren ziet brood in hert en horeca
    PREMIUM

    Boer uit Geesteren ziet brood in hert en horeca

    GEESTEREN - De veestapel van Gert en Tiny Peddemors bestond rond de eeuwwisseling uit vleesvarkens en koeien. Daarmee hadden ze op zich een prima bestaan op boerderij De Braak in Geesteren. Maar de lol ging er steeds meer af. Tiny: „Er kwam steeds meer regelgeving, je was steeds drukker met mestboekhouding en andere zaken waar je helemaal niet mee bezig wilde zijn. Dus we gingen op zoek naar iets anders, naar een verbreding van ons bedrijf. We hebben even gedacht aan een camping, maar dan krijg je allemaal vrömd volk op ’n belt. Daar zaten we niet op te wachten.”

Almelo e.o.