Volledig scherm
Met hulp van leerlingen werd de boom geplant. Henk Jansen van IVN Almelo houdt de boom vast. Daarachter Huub Kok van het Wevershuisje. Luca Friesacher staat midden voor. © Hans Brok

Zoete sterappel met nestkastjes voor De Windhoek in Almelo

ALMELO - Op basisschool De Windhoek in Almelo is donderdagmiddag een ‘roze boom’ geplaatst waarin een nestkastje komt te hangen. 

De boom is de samenvoeging van twee wensen van leerlingen uit groep zeven. Die hingen ze in een wensboom tijdens het project ‘Kom kijken, kom doen... Almelo Groen!’ dat vorig jaar werd gehouden. 

Sterappel

Bij de ‘roze’ boom gaat het om een zoete sterappel. Die stond het grootste deel van zijn leven in de tuin van het Wevershuisje. Maar die plek was eigenlijk niet zo geschikt. De appels vielen daar op de grond en dat zorgde voor overlast en veel werk. 

Wevershuisje

Via Huub Kok van het Wevershuisje en Henk Jansen van natuurorganisatie IVN Almelo werd geregeld dat de appelboom, met roze bloesem, een nieuwe plek zou krijgen in het plantsoen van De Windhoek. Dat moment was donderdagmiddag. Enkele leerlingen hielpen om de boom om z’n plek te tillen.

Spelletje

De leerling die het plan voor de roze boom indiende was er zelf ook bij. Het was Luca Friesacher die vorig jaar in groep zeven zat. „Ik speelde altijd een spelletje waarin een roze boom voor kwam. Zo kwam ik op het idee”. 

De boom staat inmiddels op de nieuwe plek. De roze bloesem laat nog even op zich wachten.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Almelo denkt na over vuurwerkverbod

Almelo denkt na over vuurwerkverbod

  • Goed idee, een drone-show met lichteffecten is ook geweldig (22%)
  • Wat een onzin, vuurwerk afsteken is een traditie die moet blijven (41%)
  • Organiseer gewoon één vuurwerkshow voor de hele stad (37%)
982 stemmen