Volledig scherm
De Doelenstraat is net al vorig jaar komende zondag weer in kerstsfeer. © Lenneke Lingmont

Zondagse kerstmarkt Almelose Doelenstraat presenteert nu echt een rondje

ALMELO - De kerstmarkt in de Doelenstraat staat weer voor de deur. Komende zondagmiddag wordt het Doelengebied in beslag genomen door het kerstgevoel. Kleiner dan de jaren ervoor, maar nu wel in een ècht rondje.

Glühwein

De markt in de Doelenstraat begon een jaar of twintig geleden toen enkele ondernemers in hun straat wat vuurkorven neerzetten, de Glühwein uit de kast haalden en wat kerstversiering ophingen. In de jaren daarna groeide de markt gestaag door naar een kerstmarkt voor een flink stuk van het winkelgebied in Almelo Noord.

Kleiner

Dit jaar keren de ondernemers weer terug naar de basis. De markt van komende zondag is kleiner geworden, maar kent nog wel dezelfde deelnemers. Bovendien is het nu een echt rondje. Dat zegt Yvonne Aman van kapsalon Tiziano, een van de deelnemende winkeliers. „De laatste jaren werd de markt steeds groter, waardoor de mensen niet echt een rondje konden lopen. Daarom hebben we het gebied wat kleiner gemaakt. Rondje Noord noemen we het. Zo hebben we ook de nieuwe stichting genoemd.”

Muziek

De markt is zondag verspreid over de Doelenstraat, Molenstraat, Grotestraat Noord, Oranjestraat en een heel klein stukje van de Ootmarsumsestraat. Het plein bij de Grote kerk doet dit keer niet meer mee. Wel is er net als voorgaande jaren weer van alles te zien en te proeven. De muziek komt van de Swingmasters  en anderen. Er valt in een gezellige kerstsfeer ook nu weer een hoop te eten bij de verschillende standjes. Voor de kinderen zijn er speciale activiteiten. De midwinterhoorns en dansers ontbreken uiteraard ook niet. Vuurkorven zijn er overigens niet, dat heeft met de vergunning te maken.

De kerstmarkt is zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

  1. Pomphouder René uit Westerhaar slaat advies gemeente in de wind: 'Dat kan helemaal niet’
    PREMIUM

    Pomphouder René uit Westerhaar slaat advies gemeente in de wind: 'Dat kan helemaal niet’

    VRIEZENVEEN/ WESTERHAAR - Even gloorde er hoop voor René Winkels van AVIA Tankservice Haarhuis in Westerhaar. Hij wilde vorig jaar al zonnepanelen op het dak van zijn tankstation laten leggen, maar kreeg toen nul op het rekest: het elektriciteitsnetwerk staat het niet toe. Nu lijkt er weer ruimte te zijn voor ondernemers met duurzaamheidsinitiatieven. „Maar vermoedelijk niet voor mij.”

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.