In samenwerking met indebuurt Almelo

 1. Was politie vooringenomen bij verhoor Twents slachtoffer gedwongen prostitutie? Rechtbank wil het tot op de bodem uitgezocht hebben
  PREMIUM

  Was politie vooringeno­men bij verhoor Twents slachtof­fer gedwongen prostitu­tie? Rechtbank wil het tot op de bodem uitgezocht hebben

  ALMELO - Onverwachte ontwikkelingen in de strafzaak van de van vrouwenhandel verdachte Mortadah Al-A. (20) uit Zwolle. Tegen de man werd drie weken geleden nog zes jaar cel geëist. De rechtbank heeft de eindbeslissing in de zaak uitgesteld en wil eerst uitgebreid onderzoek naar wat er allemaal gebeurde rond het verhoor van één van de aangeefsters bij de onderzoeksrechter. Dat maakte de rechtbank in Almelo maandag bekend.
 1. Intocht Sinterklaas een ‘duivels dilemma’ door corona? De risico’s zijn toch duidelijk
  PREMIUM
  column

  Intocht Sinter­klaas een ‘duivels dilemma’ door corona? De risico’s zijn toch duidelijk

  ALMELO - Het was me het weekje wel. Zelden zorgde een nieuwsverhaal dit jaar voor zoveel woedende reacties als de mededeling dat de sinterklaasintocht binnenkort gebonden is aan coronamaatregelen. ‘Blijf van een kinderfeest af’, was de gemeenschappelijke boodschap. Helaas – maar inmiddels niet meer verrassend - gelardeerd met vreselijke verwensingen en andere scheldpartijen.
 2. Ronald Cornelissen gaat door tot hij er bij neer valt; priester zijn is het mooiste wat er is
  PREMIUM

  Ronald Cornelis­sen gaat door tot hij er bij neer valt; priester zijn is het mooiste wat er is

  Als jochie speelde hij al kerkdiensten na met een handdoek om zijn schouders gespeld. Een pepermuntje of tuc diende als hostie. De roeping om pastoor te worden liet Ronald Cornelissen nooit meer los. Terwijl hij niet eens zo vroom was. Afgelopen dinsdag vierde de voorzitter van de Sint Marcellinusparochie zijn 25 jaar priesterschap thuis in Lettele. „Ik ben ontzettend verrast en overrompeld tot tranen toe.”