In samenwerking met indebuurt Almelo

 1. Nog 60.000 euro en Almelo krijgt een paradijs voor bierliefhebbers: ‘Maar we hebben straks ook 200 soorten whisky’
  PREMIUM

  Nog 60.000 euro en Almelo krijgt een paradijs voor bierlief­heb­bers: ‘Maar we hebben straks ook 200 soorten whisky’

  ALMELO - Proosten met een lekker glas bier van brouwerij Zwarte Parochie, in een gloednieuw proeflokaal in de binnenstad van Almelo. Met onder hetzelfde dak een brouwerij én een slijterij. Voor de ondernemers Menno de Braak (44) en Marco Schonewille (39) is het een spannend avontuur. Maar ze gaan er vanuit dat ‘hun droom uitkomt’. Al moet crowdfunding nog een flink startkapitaal in het laatje brengen.
 2. Klanken van Almelose midwinterhoorns vullen weer het Twentse land, al hebben de grondleggers de lucht niet meer
  PREMIUM

  Klanken van Almelose midwinter­hoorns vullen weer het Twentse land, al hebben de grondleg­gers de lucht niet meer

  ALMELO - Hij had het gevraagd aan de opzichter van de graaf van Almelo. Of hij die kromme berk uit de slootkant mocht halen. Maar het mocht niet. Gerard Braakhuis liet zich niet uit het veld slaan. In het donker sloop hij met een zaag naar de berk, en legde hem om. „Het werd een donders mooie hoorn. Ik heb hem nog steeds.” En die berk? „Ach, dat spul groeit zo hard.”
 1. Er gloort hoop voor Wierdens café Bartje: conflict met Heineken opgelost en er is een nieuwe (Almelose) eigenaar
  PREMIUM

  Er gloort hoop voor Wierdens café Bartje: conflict met Heineken opgelost en er is een nieuwe (Almelose) eigenaar

  WIERDEN/ALMELO - De kans is groot dat het Wierdense café Bartje volgend jaar onder de toekomstige eigenaar Bianca van Leeuwen uit Almelo een doorstart kan maken. Een conflict met huurbaas en bierleverancier Heineken over achterstallige betalingen is vrijdagmiddag in de Almelose rechtbank opgelost. Daarmee is de weg vrij voor een nieuwe vergunning en dus heropening van het horecabedrijf.
 1. Almelo pakt als eerste gemeente oproerkraaiers op sociale media aan: ‘Moderne overheid moet ook digitaal kunnen optreden’
  PREMIUM

  Almelo pakt als eerste gemeente oproer­kraai­ers op sociale media aan: ‘Moderne overheid moet ook digitaal kunnen optreden’

  ALMELO - Relschoppers op sociale media kunnen vanaf nu in Almelo worden aangepakt. De gemeente heeft daarvoor een speciale bepaling in de algemene plaatselijke verordening (APV) opgenomen. Met de mogelijkheid tot het opleggen van een fikse dwangsom. Almelo is de eerste Nederlandse gemeente die op deze manier verstoringen van de openbare orde in de kiem wil smoren. „Een moderne overheid moet ook online kunnen optreden”, stelt burgemeester Arjen Gerritsen.