Volledig scherm
ANP

11-jarige scholiere uit Almelo slachtoffer van cyberpesten

ALMELO - Een 11-jarige leerling van basisschool De Weier in Almelo is slachtoffer geworden van cyberpesten. Haar account op de onder jongeren razend populaire app musical.ly, waarop liedjes gesynchroniseerd kunnen worden, werd deze week gehackt.

Vervolgens werden er berichten onder haar naam over andere klasgenoten naar buiten gebracht. De pesterij zette zich daarna voort op WhatsApp. Er werden ook bedreigingen geuit.

Aangifte
De ouders van het jonge slachtoffer nemen het hoog op. "De daders hebben zich gisteren niet gemeld, dus wij gaan het ip-adres achterhalen en daarmee aangifte doen bij de politie", zegt haar vader. De bezorgde Almeloër wil met zijn verhaal een signaal afgeven naar andere ouders. "Dit zijn meiden die net de barbies zijn ontgroeid. Ze hebben geen benul wat voor schade ze elkaar aanbrengen. Houd in godsnaam de telefoon van je kind in de gaten en praat er thuis over."

Intern
Adjunct-directeur Irmgard Hammer van basisschool De Weier wil niet ingaan op het recente voorval. "We willen dit eerst intern oplossen."

Almelo e.o.