Esmée loopt onder een erehaag door die haar teamgenoten van ON voor haar hebben gevormd. Foto: Vincent Jannink
Volledig scherm
Esmée loopt onder een erehaag door die haar teamgenoten van ON voor haar hebben gevormd. Foto: Vincent Jannink

12 uur na winst The Voice Kids voetbalt Esmée alweer in Den Ham

DEN HAM - Het muziekpodium is verruild voor de grasmat. Roze scheenbeschermers piepen boven de voetbalkousen uit. Esmée Schreurs bereidt zich met haar teamgenoten van Oranje Nassau C1 voor op de wedstrijd tegen het meisjes C1-team van v.v. Den Ham. En dat is precies wat ze vooraf had gezegd: hoe de uitslag vrijdag ook zou zijn, zaterdag zou ze paraat staan voor het wekelijkse voetbalduel.

Het is amper twaalf uur nadat ze de finale van The Voice Kids won. Als vliegen op de stroop komen haar teamgenoten van ON zaterdagmiddag bij Sportpark De Rohorst in Den Ham op Esmée af. Ze willen alles van de kersverse winnares van de Voice Kids weten. Esmée, het 13-jarige meisje dat sinds vrijdagavond naast Tom Egbers, Herman Finkers en Ilse de Lange de Almelose Wall of Fame aanvult.

Moe
Ze oogt een beetje moe, net als de rest van het team dat de tv-show live bijwoonde. „Om half één was ik thuis van de afterparty en ik lag pas tegen half vier in bed”, bekent Esmée. „Eerst heb ik alle berichtjes op mijn telefoon gelezen en daarna keken we de uitzending terug. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik heb gewonnen. Dat ik eerst van Jaco won, verraste mij al.”

Ploeggenoten in extase
„Wij dachten dat veel meisjes wel op hem zouden stemmen”, laat teamgenote Rachèll Hulst weten. „Daarom hebben wij extra vaak voor Esmée ge-sms’t. Toen ze won, deden we niets anders dan gillen, schreeuwen en haar naam roepen.” „Ik kon alleen maar huilen”, geeft Lorraine Horstman toe. „Het is zó gaaf dat iemand wint die je goed kent.”

Vlak voor aanvang van de wedstrijd in Den Ham krijgt Esmée van de tegenpartij een cadeautje: een boekenbon en een voetbaltijdschrift. ‘Gefeliciteerd met het winnen van The Voice Kids’ staat op het aangehechte kaartje. Bescheiden bedankt ze het meisjesteam van Den Ham, waarna ze onder de ereboog doorloopt die beide teams vormen. „Dat is typisch Esmée”, zegt vader Marinus. „Niet van het uitbundige, maar de nuchterheid zelve. Ik denk dat dat ook haar kracht is.”

Den Ham scoort het eerste doelpunt. De overwinningsroes wint het vandaag: ON heeft onvoldoende kracht over en verliest met 3-2. Esmée houdt het op één helft, want ’s avonds wacht de volgende grasmat. Bij de profs van Heracles Almelo wordt de zangeres in de pauze van de wedstrijd tegen FC Utrecht gehuldigd. In een Heraclesshirt met daarop nummer 1 en haar naam maakt ze een ererondje door het Polman Stadion.

Optredens
„Jammer dat het Voice-avontuur nu afgelopen is. Tegen iedereen die twijfelt om aan het programma mee te doen zeg ik: doen! Dit is tot nu toe de leukste periode van mijn leven.” Maandagochtend zet haar school Het Noordik haar in het zonnetje met een huldiging. Esmée zal daar ook haar winnende lied zingen. Op 2 juli treedt ze met haar eigen band op bij het HobNob Festival in Almelo in het Schelfhorstpark. En dan wacht haar ook nog een groot optreden met Ilse de Lange.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.