Volledig scherm
'Geen woorden voor dit verlies' staat geschreven op een kaartje bij een bos witte rozen die dinsdagmiddag voor het pand aan de Waag is gelegd. © Carlo ter Ellen DTCT

2.000 mensen verwacht bij stille tocht voor omgekomen Almelose

ALMELO - Familie en vrienden houden zondag een stille tocht voor de Almelose Talitha van Limbeek. Zij verwachten zo'n 2.000 mensen die meelopen. "Deze gebeurtenis leeft enorm in de gemeenschap. We krijgen zoveel positieve reacties, het is indrukwekkend."

De 26-jarige Talitha kwam afgelopen maandag door een misdrijf om het leven. "We krijgen Talitha er niet mee terug, maar zo kunnen we toch iets doen." De schok dat de 26-jarige geboren en getogen Almelose er ineens niet meer is, is immens. Net als het gemis.

Machteloos

Volledig scherm
Talitha van Limbeek met Dushi

Familie en vrienden voelen zich machteloos. Ze voelen het enorme verdriet bij de ouders en in de gemeenschap. "We willen daarom heel graag iets doen", vertelt Nadine de Boer. Ze kent Talitha al van kleins af aan, hun moeders zijn bevriend. Al snel ontstond het idee voor een stille tocht, die Bryan Louwaars, Shirley Neesan, Nadine de Boer en Raymond Alfons organiseren. "We krijgen Talitha er niet mee terug, maar zo kunnen we toch iets doen. Troost bieden aan haar ouders en broer." Er is toestemming van de familie om de tocht te houden. "Dat vonden we heel belangrijk", zegt Bryan Louwaars. "Ze vinden het mooi dat we dit doen. Zij vinden het net als wij heel belangrijk dat Talitha nooit vergeten wordt."

Bij de organisatoren komt langzamerhand het besef dat Talitha niet meer terug komt. Ze omschrijven haar als iemand die volop van het leven genoot. "Zoals je dat als 26-jarige hoort te doen. Ze was een heel rustige, lieve meid. Niet op de voorgrond, maar in stilte aanwezig." Een familiemens en heel gek op haar hond Dushi. "Ze hield heel veel van haar ouders en had een sterke band met haar broer", vult Bryan aan. "En ze was dol op haar kleine neefje en nichtje, die ook dol waren op haar."

Route

Dit beeld van Talitha willen ze vasthouden en dat staat ook centraal tijdens de stille tocht. Het beginpunt is bij de ijsbaan aan de Sluiskade in Almelo. De route van 2,5 kilometer voert langs haar ouderlijk huis en eindigt bij De Waag in Almelo, de plek waar Talitha maandag om het leven kwam. Op het pand komt een grote foto van Talitha en er worden 600 ballonnen opgelaten.

De stille tocht begint zondag om 13:00 uur aan de Sluiskade Zuidzijde 195 in Almelo.

Almelo e.o.