‘20 procent van de winkels gaat verdwijnen en binnenstad Almelo is niet gezellig genoeg’

Podcast met Paul MoersALMELO – Circa 20 procent van de winkels gaat als gevolg van de coronacrisis verdwijnen. Dat voorspelt Paul Moers in de eerste podcast ‘Twentse Zaken’ op Tubantia.nl. Volgens de marketingdeskundige uit Bornerbroek moeten gemeenten nu al plannen gaan maken om te voorkomen dat Twentse binnensteden er straks uit gaan zien als spooksteden.

Moers laat onder meer zijn licht schijnen over de ontwikkelingen in het centrum van Almelo. De derde stad van Twente heeft fors geïnvesteerd in het stadshart, onder meer door het water terug te brengen in de stad. Maar Moers vindt dat de architect ‘veel te klinisch’ te werk is gegaan en mist ‘gezelligheid en beleving’ in het gerenoveerde centrum.

Coronacrisis wordt vastgoedcrisis

Moers stelt, dat veel grote winkelketens de coronacrisis misbruiken door eenzijdig een huurverlaging af te kondigen voor de panden die ze huren. Op die manier wordt de rekening doorgeschoven naar de eigenaren van de panden en wordt de coronacrisis volgens Moers ook een vastgoedcrisis.

Hema-iconen zijn uit vorige eeuw

Moers heeft geen goed woord over de Hema, die zichzelf over de maanden april en mei niet alleen een huurverlaging heeft toegekend, maar waarvan de formule volgens Moers ook niet deugt. „Hema heeft geen iconen uit de huidige tijd. De Hema-iconen, zoals de rookworst en tompoucen, dateren uit de vorige eeuw.”

Paul Moers in de Grotestraat van Almelo.
Volledig scherm
Paul Moers in de Grotestraat van Almelo. © RIKKERT HARINK

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.