Volledig scherm
Santarun in Almelo © Emiel Muijderman

250 Santa's rennen door 'frozen' Almelo voor het goede doel

ALMELO - Drie kilometer hardlopen in een Santa-pak voor het goede doel. Zo'n 250 mensen deden zondagmiddag mee aan de Santarun door het centrum van Almelo.

Op de Koornmarktging de Santa Run van start. Zo’n 250 deelnemers renden in kerstmanpakken 3 kilometer door de stad. Het evenement werd georganiseerd door rotaryclubs Almelo en Ambt Almelo, de opbrengsten gaan dit jaar naar Stichting Jeugdfonds Almelo. ,,De eerste editie, vorig jaar, leverde 2.000 euro voor het goede doel op. Het grootste deel van de opbrengsten komt voort uit de verkoop van de kerstmanpakken, die we op te koop aan hebben geboden’’, verklaarde Will Visscher van Rotary Almelo.

Frozen
Kraampjes, zangkoortjes, midwinterhoorns, een levende kerststal en tal van evenementen voor jong en oud, gecombineerd met de geur van dennentakken en brandende vuurkorven. De Almelose binnenstad ademde dit weekeinde door Winters Almelo de sfeer van kerst. Het enige waar de organisatie geen invloed op had, zat tegen: Het kwik steeg naar 13 graden. Ondanks het thema 'frozen'.

IJsblokken
De glühwein en warme chocolademelk waren ogenschijnlijk minder populair, maar dat werd gecompenseerd door de brede opzet van Winters Almelo. Zo was de Doelenstraat voor de gelegenheid weer omgetoverd tot de DoelenKerstmarkt. Hans Nijmeijer was op de Koornmarkt in de weer met kettingzagen en ijsblokken. De Deldenaar, die veel bekijks trok, maakte drie sculpturen uit de gelijknamige Disneyfilm: een ijspaleis, sneeuwman Olaf en prinses Elsa. Te warm? ,,Het is te doen”, reageerde de boomsculpturist, die met zijn kettingzagen ijsblokken van 250 kilo omtoverde tot ware kunstwerken

  1. Verdachte oplichter Henk B. uit Almelo wil slachtoffers terugbetalen

    Verdachte oplichter Henk B. uit Almelo wil slachtof­fers terugbeta­len

    ALMELO - De van oplichting verdachte Almeloër Henk B. wil zijn slachtoffers gaan terugbetalen. Voor de rechter verklaarde hij dat hij inmiddels een spaarpotje heeft waaruit hij dat ‘serieus’ kan gaan doen. Hij vertelde tegenwoordig bij het kringloopbedrijf Wawollie in zijn woonplaats te werken, zelf van het minimale probeert rond te komen, waardoor hij overhoudt om het straks met de gedupeerden goed te maken. “Zelfs als ik word vrijgesproken".

Almelo e.o.