25ste Haringparty bij Bolk in Almelo: ‘Niet alleen maar bobo's’

VideoALMELO - Begonnen als feestje met vijftien vrienden, precies 25 jaar later uitgegroeid tot een feest voor politici, zakenmensen, bekende Nederlanders én de gewone burger. Honderden mensen genoten vrijdagavond van verse Hollandse Nieuwe bij de Haringparty van Bolk in Almelo.

Volledig scherm
Burgemeester Sander Schelberg, Onno van Veldhuizen, Arjen Gerritsen (vanaf link) en Henk Bolk en Andries Heidema rechts © Bert Kamp

„Enschede is een goede leerling van Almelo”, erkent burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede maar direct. Want qua grootte en gasten kan ‘zijn’ stad nog wat leren van het feest in Almelo.

Waar je ook kijkt, bekende gezichten alom. Van voormalig VVD-politica Rita Verdonk, acteur Huub Stapel en zanger René Karst, tot aan de burgemeesters van Almelo, Hengelo en Enschede, en de commissaris van de Koning Andries Heidema. „De haring wordt hier elk jaar beter”, zegt Heidema, nadat hij de eerste Hollandse Nieuwe heeft geproefd. „Ik kom bijna in hemelse sferen, zo lekker is ’ie.”

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

Almelo e.o.