Richard Reinders begint komende zondag aan een sportieve actie voor Kika, een solo triatlon, de hele triatlon, dus 3,8 km zwemmen, 180 kilometer fietsen en een hele marathon lopen.
Volledig scherm
PREMIUM
Richard Reinders begint komende zondag aan een sportieve actie voor Kika, een solo triatlon, de hele triatlon, dus 3,8 km zwemmen, 180 kilometer fietsen en een hele marathon lopen. © Annina Romita

4 kilometer zwemmen, 180 fietsen en 42 lopen: Richard (52) gaat voor een hele triatlon rond Almelo

ALMELO - Onzeker en enigszins nerveus over de afloop, duikt Richard Reinders (52) komende zondag in alle vroegte het water in van recreatieplas Het Lageveld in Wierden. De sportman uit Almelo wil die dag een hele triatlon voltooien. Een extreem zware fysieke inspanning met één doel: geld inzamelen voor de stichting Kika, kinderen kankervrij.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 5 vragen aan Joop Israël van Stolpersteine Almelo: diefstal, wie doet nou zoiets?
  PREMIUM

  5 vragen aan Joop Israël van Stolper­stei­ne Almelo: diefstal, wie doet nou zoiets?

  Herman ter Beek runde in de oorlogsjaren een speciaalzaak in vakkleding aan de Bornerbroeksestraat. Hij werd op 15 september 1941 gearresteerd en stierf op 6 oktober 1941 op 45-jarige leeftijd in vernietigingskamp Mauthausen De Stichting Stolpersteine Almelo eerde hem in 2020 met een gedenksteen. Woensdag wordt die ceremonie overgedaan. Waarom? Vijf vragen aan Joop Israël van de werkgroep Stolpersteine Almelo.
 3. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 4. Almelo vangt 250 vluchtelingen extra op komende half jaar; ‘Uit medemenselijkheid moeten we helpen’
  PREMIUM

  Almelo vangt 250 vluchtelin­gen extra op komende half jaar; ‘Uit medemense­lijk­heid moeten we helpen’

  ALMELO - Almelo gaat een half jaar lang 250 asielzoekers extra opvangen. Dat gebeurt in voormalig Huize Alexandra. Uit medemenselijkheid en omdat de nood zeer hoog is, heeft het gemeenbestuur vandaag besloten tegemoet te komen aan een dringend beroep dat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). ‘We hebben als gemeente een morele verantwoordelijkheid om te helpen’.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.