Volledig scherm
Het Hagenpark in Almelo, waar het doe-park moet komen © Lenneke Lingmont

50.000 euro voor zogeheten Doe-park in Hagenpark Almelo

ALMELO - De stichting Natuurhus krijgt van de provincie Overijssel een subsidie van 50.000 euro voor de aanleg van een zogeheten Doe-park in het Hagenpark. In de toekomst kunnen kinderen er in een waterspeelplaats spelen. Ook komt er een beweeg- en beleeftuin.

Het is volgens Hans Oude Luttikhuis, sinds 1 december 2016 voorzitter van de stichting, een stap in de goede richting. "Wij willen dat het Natuurhus er komt en daar hoort de inrichting van het park bij. We willen een aantrekkelijk park maken voor de inwoners van de stad."

Natuurhus
De stichting werkt al tijden aan een plan om een nieuw, 5 ton kostend Natuurhus te bouwen in het Hagenpark, maar daarvoor heeft ze nog niet voldoende geld. Zeven politieke partijen kwamen tijdens de begrotingsbehandeling in november met een motie geld vrij te maken voor het initiatief. Die motie is aangehouden tot medio 2017, omdat de oplossing voor het geld niet de juiste is. Maar de insteek van de partijen blijft: het Natuurhus moet er komen.

Nieuw overleg
De gemeente en de stichting zijn nog altijd in gesprek over de bestemmingsplanprocedure, op 17 januari is er een nieuw overleg met wethouder Javier Cornelissen. "Dat zien wij vol vertrouwen tegemoet. We hebben gezien dat de raad ons plan ziet zitten en wij denken dat het financieel haalbaar is." Wel vindt Oude Luttikhuis dat het allemaal lang duurt. "Het college zit nog niet in hetzelfde tempo als wij, het mag wel wat proactiever in mijn ogen. Ik hoop dat we straks in ons tempo verder gaan." Hij heeft goede hoop dat het Natuurhus er komt. "Het zou een enorme blikvanger voor Almelo zijn."

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Bevrijdingsmonument in Almelo kwijnt weg bij oude stadhuis

  • Schande! Dat monument moeten ze snel opknappen (27%)
  • Opknappen en nog voor alle festiviteiten verplaatsen naar een prominentere plek (62%)
  • Ik heb niks met dat monument. Wat mij betreft doen ze er niets aan (11%)
1690 stemmen