Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

84 procent van Twentenaren is gevaccineerd, maar corona in de regio loopt wel weer op

ALMELO - In Twente loopt net als in de rest van het land het aantal coronabesmettingen weer op. Afgelopen week testten 195 Twentenaren per 100.000 inwoners positief. Drie weken geleden lag dat aantal nog op 77 per 100.000 inwoners.

 1. Schilderen als familiekwaal: boek en expositie over de Haanstra’s, pioniers van de moderne kunst in Twente
  PREMIUM

  Schilderen als familie­kwaal: boek en expositie over de Haanstra’s, pioniers van de moderne kunst in Twente

  ALMELO - Vier kunstenaars bracht de familie Haanstra voort. Bert, de cineast en filmregisseur, was de bekendste, maar ook zijn vader en twee broers leden aan wat ‘de familiekwaal’ werd genoemd. Nu, na twee jaar voorbereiding, hangen de schilderijen van de vier Haanstra’s bij elkaar in Almelo en verschijnt er een boek over hun werk. Familiegeschiedenis in verf.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.