De gemeenteraad van Almelo kwam maandagavond toch bij elkaar. Zonder publiek. Om 1,5 meter afstand te bewaren, ging een deel van de raadsleden op publieke tribune zitten.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeenteraad van Almelo kwam maandagavond toch bij elkaar. Zonder publiek. Om 1,5 meter afstand te bewaren, ging een deel van de raadsleden op publieke tribune zitten. © Lenneke Lingmont

Aangifte tegen burgemeester en Almelose raadsleden, na vergadering tijdens coronacrisis

VideoALMELO  - Marcel Middelkamp, juridisch adviseur, doet aangifte tegen de gemeenteraad en burgemeester Gerritsen van Almelo. Hij vindt dat de raadsvergadering maandagavond niet door had mogen gaan, nadat het kabinet verscherpte maatregelen in de strijd tegen het coronavirus had afgekondigd. Volgens Gerritsen slaat Middelkamp de plank mis.

Omdat uit voorzorg publiek niet was toegestaan, volgde Middelkamp de raadsvergadering via de gemeentelijke website. Met stijgende verbazing, geeft hij aan. „Ik dacht: het zal toch niet waar zijn. Eerst bekeken de raadsleden de persconferentie, waarin werd afgekondigd dat alle bijeenkomsten tot 1 juni verboden zijn. Even later werd de raadsvergadering gewoon geopend, alsof de belangrijke maatregel niet voor de Almelose raad geldt.”

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.