Volledig scherm
trein rood sein stock ns © ANP XTRA

Aanpak overwegen, treinverkeer rond Almelo ligt plat

ALMELO - Het treinverkeer tussen Almelo en Deventer ligt zaterdag en zondag stil in verband met werkzaamheden aan het spoor. Op het traject worden bussen ingezet.

Prorail voert meerdere klussen tegelijk uit aan het spoor waarbij in Almelo twee nieuwe wissels worden geplaatst. Na de laatste trein van vrijdagavond wordt het treinverkeer op het traject Almelo - Deventer stilgelegd tot maandagochtend de reguliere dienstregeling begint. Tot die tijd worden reizigers met bussen vervoerd. Op het traject Zwolle - Wierden rijden minder treinen.

Vlakker

Behalve de klus in Almelo wordt komend weekeinde de spoorwegovergang aangepast in de Ten Cateweg in Wierden om deze veiliger te maken. De overweg loopt schuin vanwege een bocht in het spoor, die bij de Ten Cateweg begint. „We gaan de sporen zo aanpassen dat ze vlakker komen te liggen en er komen nieuwe weg-platen in, ballast en grint en een stukje nieuw asfalt. Wanneer het klaar is, tref je er een compleet nieuwe situatie aan, waarbij verkeersdeelnemers veiliger en gemakkelijker het spoor kunnen oversteken.”

Veilig

Omwonenden van de Ten Cateweg zijn blij dat de overweg wordt aangepast. „Het heeft zó lang geduurd", reageert Roelof Bartels, die aan de Stegebosweg woont. „Er lopen twee sporen op ongelijke hoogte, waardoor je makkelijk blijft steken. We hebben geklaagd bij de gemeente en ProRail, maar er gebeurde heel lang niets.” 

Omvangrijk

Dat komt volgens een woordvoerder van ProRail door de omvang van de klus. „Het gaat om grote en kostbare aanpassingen.” De overweg in de Burgemeestersdijk wordt dit weekend ook  vernieuwd en in Deventer worden twee overwegen aangepast.

Almelo e.o.