Volledig scherm
Het Acaciaplantsoen moet weer een echt parkje worden. © Rikkert Harink

Acaciaplantsoen Almelo wordt echt parkje

ALMELO - Het Acaciaplantsoen was tot nu vooral een hondenuitlaatplek, maar daar komt vanaf het voorjaar verandering in wanneer het is omgevormd tot een echt parkje waar mensen prettig kunnen vertoeven.

Het Acaciaplantsoen op het gelijknamige plein in de wijk Ossenkoppelerhoek is nu nog een grasveld dat volledig op het asfalt en de verkeerskruising is gericht. „Tevens is het plantsoen niet ontsloten met wandelpaden of zitbanken. Het werd slechts gebruikt als hondenuitlaatgebied”, zegt Egbert ten Cate, voorzitter van de Stichting Almelo Parkstad. „Ons voorstel is het Acaciaplantsoen echt een parkachtig aanzien te geven. Een besloten park, maar toch ook open en uitnodigend om te verblijven. Een plek om te genieten, een plek waar ruimte is voor kunst en een plek om te wandelen”, aldus Ten Cate.

De komende weken worden acacia’s geplant en naar verwachting worden in april de resterende werkzaamheden ter hand genomen. Zo wordt er een wandelpad aangelegd en komt er een aparte begroeiing die het kunstwerkje dat wordt teruggebracht op de oude plek accentueert. Ook zal de grasmat worde vernieuwd, maar in overleg met de omwonenden komen er geen zitbankjes in het parkje om te voorkomen dat er een hangplek ontstaat.

Almelo e.o.