Volledig scherm
De Blue Grass Boogiemen, volgens Henk Lammers de beste bluegrassband van Nederland. © Tubantia

Achtste editie All Mellow festival in Almelo

ALMELO - Het All Mellow Straatmuziek Festival beleeft in het weekeind van zaterdag 25 en zondag 26 juni de achtste editie. Het evenement heeft bovendien landelijk inmiddels een reputatie opgebouwd.

Henk Lammers van het organiserende Paco Plumtrek merkt het aan de boekingen van de artiesten bij verschillende boekingsbureaus. „Maar er zijn ook bands die mij benaderen met de vraag of ze mogen spelen.” De aantrekkelijkheid zit hem vooral ook in het gevarieerde aanbod aan artiesten. Dat is komend weekeinde niet anders. Van koorzang en cabaret tot muziektheater en ruige folk staan geprogrammeerd.

Wat wel anders is dit jaar is dat het festival twee dagen duurt. De reden is dat Centrum Almelo Aktief, de vereniging van binnenstadswinkeliers, er dit keer een koopzondag aan heeft verbonden. Dus is er zowel zaterdag als zondag akoestische muziek in tal van verschijningsvormen te zien en te beluisteren in de binnenstad.

Dat gebeurt op elf verschillende locaties zaterdag van 12.00 tot 21.00 uur en zondag van 13.30 tot 17.30 uur. Het festival heeft dit keer ook een kinderprogramma. De theatergroep Wie Walvis verzorgt dat morgenmiddag in de Kerkstraat.

Extra power

Volgens organisator Lammers is de straat het mooiste podium voor muziek. „Als je op straat speelt zonder versterking moet je extra power in je muziek leggen om reacties bij het publiek los te maken. Fascinerend”, aldus Lammers, die vijftien jaar de wereld rondreisde als straatmuzikant.

Als het om akoestische muziek gaat begint het Almelose festival volgens hem te werken. „Er komen steeds meer straatmuziekfestivals, maar ook steeds meer bands die de smaak te pakken hebben gekregen en akoestisch zijn doorgegaan.”

Voor het uitgebreide programma: pacoplumtrek.nl

Almelo e.o.