Volledig scherm
© ANP

Advocaat Theo Hiddema grote afwezige bij strafzaak in Almelo

ALMELO/ENSCHEDE - Of de extra werkzaamheden van het kersverse Tweede Kamerlid debet waren aan zijn afwezigheid is onbekend, maar de rechtbank in Almelo was even in rep en roer toen advocaat Theo Hiddema maandagmiddag niet ten tonele verscheen.

De bekende strafpleiter zou de verdediging voeren voor Meric T. (47) uit Enschede, die maandag in de rechtbank in Almelo moest voorkomen vanwege een afpersingszaak. T. zou de eigenaren van een Mexicaans restaurant hebben geprobeerd af te persen om zo een oude schuld terug te krijgen.

Cursus

Theo Hiddema zou de verdediging voeren, maar toen de rechtszaak op het punt van beginnen stond bleek het Kamerlid namens Forum voor Democratie afwezig. In allerijl werd geprobeerd contact te zoeken met Hiddema, met succes. De advocaat was van indruk dat een kantoorgenoot de verdediging zou overnemen, maar die bleek op het exacte moment een cursus te hebben. 

Eigen verdediging

Meric T. was niet blij met de afwezigheid, omdat hij de afgelopen dagen naar eigen zeggen meerdere keren contact had gehad met het advocatenkantoor. Daarop besloot de Enschedeër zijn eigen verdediging maar te voeren. De rechtbank eiste uiteindelijk een jaar cel tegen T.

Almelo e.o.