Volledig scherm
© Menno Boon

Agressieve jongeman geeft in Almelo buschauffeur klap in het gezicht

ALMELO - Een buschauffeur is maandagmiddag beledigd, mishandeld en bedreigd bij de bushalte Vogelweide in Almelo. Toen een voor de politie nog onbekende jongen wilde uitstappen, kwam hij in aanvaring met de chauffeur, waarna de jongen hem in zijn gezicht sloeg.

De chauffeur reed rond 14.45 uur vanaf de Windmolenbroek richting het centraal station in Almelo. Bij halte de Vogelweide gaf een jongen aan te willen uitstappen. Een andere jongen kwam op dat moment via de voorzijde de bus ingelopen en begon een gesprek met de man die net uit wilde stappen.

Slaan
De buschauffeur wilde verder rijden en vroeg de jongen die aangegeven had de bus uit te willen gaan, of hij nog wilde uitstappen. De jongen reageerde direct agressief op de vraag en beledigde de buschauffeur, die besloot langzaam weg te rijden. Ook dat werd niet gewaardeerd, want de jongen kwam op de chauffeur af en gaf hem een klap in zijn gezicht. Ookuitte hij bedreigingen en beledigingen. Bij de bushalte vlakbij het ziekenhuis stapte de agressieve jongeman uiteindelijk uit.

Getuigen
De buschauffeur heeft samen met zijn leidinggevende aangifte gedaan van het voorval. De politie is een onderzoek gestart en vraagt mensen die ook in de bus zaten en getuige zijn geweest zich te melden. De politie verwacht dat er camerabeelden zijn van de jongen, die circa 25 jaar oud is en volgens de politie een getint uiterlijk heeft.

Almelo e.o.