Volledig scherm
Het pand van ADA op het XL Businesspark is nog niet afgebouwd.

Al gegadigde voor pand Autodemontage Almelo

ALMELO - Er heeft zich al een gegadigde gemeld voor het nog niet afgebouwde pand van Autodemontage Almelo op het XL Businesspark. Dat meldt curator Eddy Kolkman van Kolkman advocaten. Wie de geïnteresseerde is, wil hij nog niet zeggen.

Autodemontage Almelo, werd afgelopen woensdag failliet verklaard door de rechtbank. De eigenaren van het bedrijf zijn vertrokken en onvindbaar.

ADA bouwde op het XL Businesspark. Het pand, dat op een zichtlocatie langs de A35 staat, is half afgebouwd. Het faillissement is aangevraagd door de Rabobank, die een hypotheek verstrekt van 2 miljoen euro.

De Rabobank heeft beslag op het pand van Autodemontage Almelo (ADA) laten leggen. Het lege pand op het XL Businesspark wordt in opdracht van de Rabobank beveiligd door een beveiligingsbedrijf.

"Het is een lastig faillissement om te begeleiden, temeer omdat eigenaren Harout Bardqiman en Karwan Hassan met de noorderzon zijn vertrokken", zegt curator Eddy Kolkman. "Hoe hoog de schulden precies zijn en hoeveel schuldeisers er zijn weet ik niet. Ik begrijp dat de eigenaren zijn vertrokken naar Irak."

De curator heeft inmiddels contact gehad met de advocaat van de Rabobank. "En we denken te weten wie de accountant van ADA is. Daarnaast zal ik contact opnemen met juridisch adviseur John Eshuis, die optreedt als woordvoerder van ADA.

Andere schuldeisers hebben zich vooralsnog niet gemeld bij de curator, maar ze zijn er hoogstwaarschijnlijk wel. Wel hebben enkele personeelsleden zich gemeld bij Kolkman. Verder rust op het oude pand van ADA aan Noordbroek in Almelo nog een hypotheekschuld van een half miljoen euro.

Almelo e.o.