Volledig scherm
Het Slotdebat vier jaar geleden in het Theaterhotel.

Alles uit de kast in Almelo voor Slotdebat in Heraclesstadion

ALMELO In de strijd om de kiezer gaan de vijftien lijsttrekkers van de Almelose politieke partijen komende maandag 19 maart nog één keer met elkaar in discussie tijdens het grote Slotdebat van deze krant en Aavisie. In de Almelounge van het Polman Stadion bevechten de partijen elkaar op allerlei thema's.

Het Slotdebat is de laatste discussieavond in de serie Stemmingmakerij. Afgelopen maanden zijn er al stevige debatten gevoerd in Proeflokaal België. Maar twee dagen voor de stembusgang gaat het er echt om spannen. Het is de laatst kans voor de partijen om de kiezer ervan te overtuigen dat zij het beste voor hebben met de stad.

Thema's

De discussie gaat over thema's als fietsen in de Grotestraat, religieuze uitingen door ambtenaren, het basisinkomen in plaats van een bijstandsuitkering en legalisering van wietteelt om de grote hoeveelheid hennepplantages in Almelo terug te dringen. 

1 miljoen euro

Daarnaast moeten de partijen laten zien op welke terreinen hun prioriteit ligt. Alle lijsttrekkers krijgen virtueel 1 miljoen euro te verdelen. Zij bepalen hoe ze dat bedrag verdelen over huishoudelijk hulp, afvalbeleid, leegstand, veiligheid en het parkeerbeleid. Tijdens het Slotdebat wordt duidelijk welk thema het hoogste bedrag zou krijgen.

Toekomst

Ook volgt er al een blik in de toekomst. De lijsttrekkers moeten een prognose geven van de verkiezingsuitslag. En aan het eind van de avond wordt vast gesproken over toekomstige samenwerkingen tussen partijen.

Het Slotdebat begint om 19.30 uur in het Polman Stadion. Inloop vanaf 19.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

  1. Inbreker bij Noabers in Hellendoorn is 31-jarige Almeloër
    update

    Uitbater uit Hellen­doorn bluft over mes en jaagt inbreker uit Almelo weg

    HELLENDOORN - De inbreker die zaterdagmorgen iets na negen uur door uitbater Dennis van Dam van Twents Ribhouse & Partycentrum Noabers op heterdaad werd betrapt is volgens de politie een 31-jarige Almeloër. De politie onderzoekt nog of deze man ook in verband kan worden gebracht met een insluiping in een schuur elders in Hellendoorn en de diefstal van ‘persoonlijke spullen’ uit de kleedruimte van het personeel van de lokale Albert Heijn.

Almelo e.o.