Vanaf links: Jaap Jongedijk en Nel Nienhuis en twee gasten van het inloopershuis in het Almelose ziekenhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Vanaf links: Jaap Jongedijk en Nel Nienhuis en twee gasten van het inloopershuis in het Almelose ziekenhuis. © Lars Smook

Alma inloopershuis in Almelo bestaat een jaar: luisteren, steunen en informeren

ALMELO - Het Alma inloopershuis bestaat een jaar. Het is een plek voor (kanker)patiënten die hebben gehoord dat ze ernstig ziek zijn en mogelijk niet meer beter worden. Op 12 oktober wordt het gevierd met een Open Huis. „Wij hebben de tijd om te luisteren, te steunen en te informeren.”

Het inloophuis vult volgens coördinator Jaap Jongedijk en stichtingsvoorzitter Nel Nienhuis, het gat op tussen ziekenhuis en nazorg. Nienhuis: „Als je net te horen hebt gekregen dat je niet meer beter wordt, dan staat je leven op zijn kop. Je kunt dan nergens terecht. Daarom zijn we die inloop begonnen. Nog voordat je bij de psycholoog of maatschappelijk werk bent geweest, kun je hier een kopje koffie drinken. Een plek waar naar je wordt geluisterd en waar je je verhaal kwijt kunt en lotgenoten treft.”

  1. Autozaak AutoVen Almelo al na vier maanden gesloten, politie onderzoekt ‘schimmige praktijken’
    PREMIUM

    Autozaak AutoVen Almelo al na vier maanden gesloten, politie onderzoekt ‘schimmige praktijken’

    ALMELO/BORNE/ENTER – Autobedrijf AutoVen is uitgelopen op een fiasco. De zaak aan de Twentelaan in Almelo is al na vier maanden gesloten. Rudy en Harriëtte van de Ven zijn naar eigen zeggen met de verkeerde mensen in zee gegaan. Die personen betichten op hun beurt het autobedrijf van allerlei duistere zaakjes. De politie heeft het in onderzoek en kwam deze vrijdag bij het Enterse bedrijf van Van de Ven in actie wegens een bedreiging.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.