Almelo Allee zoekt de natuur op

ALMELO - Wandel-, fiets- en hardloopevenement krijgt meer binding met binnenstad en voert deelnemers verder buitengebied in.

'Naast hardlopen, waren wandelen en fietsen vanaf het begin onderdeel van Almelo Allee, maar we hebben dit jaar voor een andere opzet gekozen", vertelt Agnes Mentink, coördinator van het wandel- en fietsonderdeel van het evenement dat niet alleen bedoeld is om mensen te stimuleren te gaan bewegen, maar ook stad en omliggende platteland wil verbinden.

De afgelopen edities voerden de routes vooral door de Gravenallee en omgeving. "Maar mensen willen na drie jaar ook wel eens wat anders zien en daarom brengen we de wandelaars op de 13 en 6 kilometer lange route verder het buitengebied in. Deelnemers moeten zich inschrijven op het plein voor het Theaterhotel en vervolgens brengen bussen van Syntus ze naar de de twee vertrekpunten in het buitengebied, onder andere in de buurt van het Lateraalkanaal en De Doorbraak. Van daaruit lopen zij een route die hen terugvoert naar het Theaterhotel", vertelt Mentink, die benadrukt dat het niet de bedoeling is dat mensen zelf naar de vertrekplaatsen rijden, omdat daar weinig parkeergelegenheid is.

Ook nieuw bij de komende editie van Almelo Allee is de route die is uitgezet voor mensen die zijn aangewezen op een rolstoel of een scootmobiel. Die is 7 kilometer lang, begint bij Natuurvriendenhuis Krikkenhaar in Bornerbroek. Deelnemers aan deze route moeten zelf voor vervoer zorgen naar het vertrekpunt: Natuurvriendehuis Krikkenhaar.

Dankzij de medewerking van onder andere zorginstellingen zijn er onderweg adequate stopplaatsen ingericht, waar ook sanitaire voorzieningen beschikbaar zijn. 

De reguliere fietsroutes van 25 en 40 kilometer vertrekken wel vanaf het Schouwburgplein en dat geldt ook voor de 16 kilometer lange scootmobielroute. 

Volledig scherm
Bornerbroek - Foto van organisatie Almelo Allee. V.l.n.r. Arend Middelkamp, Henny Kuiphuis en Agnes Mentink. © RIKKERT HARINK
  1. Team Nielz in Almelo: bijna 28 mille tegen kinderprostitutie

    Team Nielz in Almelo: bijna 28 mille tegen kinderpros­ti­tu­tie

    ALMELO - Team Nielz uit Almelo heeft in vijf dagen tijd een bedrag van maar liefst 27.920 euro opgehaald in de strijd tegen kinderprostitutie. In het kader van de landelijke actie Lock me Up van de Stichting Free a Girl lieten negen Almeloërs (Jeroen Wevers, Meindert Winkel, Ellen Lamberts, Elke de Jong, Kayley Beukers, Ruben Bloemendal, Yvonne Bijenhof, Mario Koenderink en Bram Weys) zich een dag lang opsluiten in een klein hokje voor café-restaurant Nielz.

Almelo e.o.