De piekstroomvanger die Machinefabriek Boessenkool met steun van IGM heeft ontwikkeld.
Volledig scherm
PREMIUM
De piekstroomvanger die Machinefabriek Boessenkool met steun van IGM heeft ontwikkeld. © Lenneke Lingmont

Almelo bouwt steun aan bedrijven af

ALMELO - De Industriegebouw Maatschappij (IGM) houdt op den duur op te bestaan. Nadat eerder de provincie Almelo op risico’s heeft gewezen gaat het gemeentebestuur het investeringsvehikel afbouwen.

De Industriegebouw Maatschappij (IGM) - waarvan de gemeente Almelo enig aandeelhouder is - ondersteunt het plaatselijke bedrijfsleven door leningen te verstrekken of vastgoed te kopen, zodat bedrijven nieuwe ontwikkelingen kunnen doen. Dat zorgt dan voor werkgelegenheid in Almelo. Zo verstrekt IGM een lening van 1,5 miljoen aan machinefabriek Boessenkool voor de bouw van een bedrijfshal, waar het bedrijf een piekstroomvanger ontwikkelde. Ook kocht de gemeentelijke investeringsmaatschappij voor 1,5 miljoen het bedrijfspand van Madison aan de Edisonstraat. De kussenproducent verkaste daarna naar XL Businesspark.

  1. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

    Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

    ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.