Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Almelo dicht ‘gatenkaas’ bij entree stad

ALMELO - Door de extreme schommelingen in de temperatuur in de wintermaanden veranderden enkele wegen in Almelo in een soort ‘gatenkaas’.

Automobilisten kunnen hun geliefde voertuig sinds dinsdagavond 15 mei echter weer met een gerust hart richting stadscentrum sturen. De onvolkomenheden in het wegdek zijn verdwenen. De totale kosten bedragen bijna 2 ton.

Vortschade

Projectleider van de hersteloperatie is Ruben de Jong van de gemeente Almelo. Hij legt uit dat de vorstschade met name wordt veroorzaakt door het feit dat afgelopen winter de verschillen in temperatuur zo groot waren.

„De ene dag vroor het en een dag later schoot de temperatuur weer ver boven het vriespunt. Dat is met name funest voor het zogeheten fluisterasfalt op een deel van de Nijreessingel. Ook in het gebied rond de splitsingen Henriëtte Roland Holstlaan met de Schoolstraat en die bij de Violierstraat en de Burgemeester Raveslootsingel zat het wegdek vol gaten.”

Veilig

Gedurende enkele avonden is de afgelopen periode van 19.00 tot 24.00 uur ard gewerkt door wegwerkers en verkeersregelaars. De laatstgenoemde groep zorgde voor een vlotte afwikkeling van het verkeer dat tijdelijk werd omgeleid van de plekken waar wegwerkers druk doende waren met het vervangen van het wegdek.

De werkzaamheden die zijn uitgevoerd bestaan uit het frezen van de beschadigde asfaltlaag, het herstel van de onderlagen, het aanbrengen van geluid reducerend asfalt, het herstel van goottegels en banden en het aanbrengen van nieuwe wegmarkering.

Afronding

Volgens De Jong worden bijna alle werkzaamheden nog deze week afgerond, behalve het zagen van de dilatatievoeg. Daarvoor moet het asfalt eerst voldoende afkoelen.

Volledig scherm
Wegwerkzaamheden, waarbij door schade aan wegen door vorst wordt hersteld, gedurende enkele avonden en nachten. © Lenneke Lingmont
Volledig scherm
© Lenneke Lingmont
Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Almelo e.o.