Roundup wordt in Twente nog volop gebruikt. Op landbouwgronden die de gemeente Almelo verpacht mag dat niet meer.
Volledig scherm
PREMIUM
Roundup wordt in Twente nog volop gebruikt. Op landbouwgronden die de gemeente Almelo verpacht mag dat niet meer. © Carlo ter Ellen

Almelo doet ‘doodspuiter’ glyfosaat en alle chemische bestrijdingsmiddelen in de ban

ALMELO - Pachters van gemeentegronden mogen in Almelo geen glyfosaathoudende middelen, zoals Roundup, meer gebruiken. Ook andere chemische bestrijdingsmiddelen tegen ‘onkruid’ worden in de ban gedaan. Bovendien worden in het voorjaar geen bermen meer gemaaid. Om nesten te beschermen.

 1. In Almelo zijn er genoeg sporten voor mensen met beperking: ‘Enthousiast maken belangrijker dan Special Olympics’
  PREMIUM

  In Almelo zijn er genoeg sporten voor mensen met beperking: ‘Enthousi­ast maken belangrij­ker dan Special Olympics’

  ALMELO - Dat de Special Olympics naar Twente komen en er medailles verdeeld is natuurlijk hartstikke mooi. Maar veel belangrijker is het ‘passend sporten’ promoten: zorgen dat mensen met een beperking een geschikte sport vinden. Zodoende stond zondag de Sportcarrousel in Almelo. „Eén jongen heeft zich aangemeld bij Oranje Nassau. We hopen dat het nog meer oplevert”, zegt Janneke Leeuwerik.
 2. Familie vermoorde Almeloërs vol verdriet en boosheid: ‘Hij heeft ze niet vermoord, het systeem heeft dat gedaan’
  PREMIUM

  Familie vermoorde Almeloërs vol verdriet en boosheid: ‘Hij heeft ze niet vermoord, het systeem heeft dat gedaan’

  ALMELO - Maral Dermovsesian (52) was een lieve, behulpzame, alleenstaande moeder van twee. Haar tante, Zonund Kardanakyan (70), een zorgbehoevende, vriendelijke weduwe. Ze werden vermoord, in Zonunds flat in Almelo, zonder reden. Het slaat een diep gat in hun familie, die boos en verdrietig tegelijk is. „Een buurman die zijn buurvrouw afslacht… wat voor man is dat?”

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.