Volledig scherm
Verspringende balkons en veel groen. Bezoekers van de info-avond zijn enthousiast over de plannen voor het oude stadhuis. © BPD

'Almelo gaat helemaal de goede kant op'

ALMELO - De een woont in de Windmolenbroek, de ander in de Aalderinkshoek. Wat ze gemeen hebben is dat ze misschien wel in de binnenstad willen wonen. Alle voorzieningen dichtbij en leuke terrasjes om de hoek.

Stads Huis

Gisteravond konden Tineke Vollenbroek (Windmolenbroek) en Jos en Jansje Beerling (Aalderinkshoek) zien wat voor appartementen er komen in het voormalige stadhuis. Of eigenlijk Stads Huis, want dat wordt de nieuwe naam. En ze zijn enthousiast: "Almelo gaat helemaal de goede kant op."

De Almeloërs waren niet alleen. Enkele tientallen inwoners kwam op deze eerste inloopavond af om kennis te nemen van de plannen. In het gebouw van de beroemde architect J.J.P. Oud worden 92 appartementen gemaakt, waarvan 26 voor de verhuur. De instapprijs voor de goedkoopste appartementen zal ergens rond de anderhalve ton liggen.

Types

Er valt straks te kiezen uit zo'n achttien woningtypes. Ze variëren in woonoppervlakte, in het aantal slaapkamers en indeling. Omdat het gebouw hoge plafonds heeft, komen er liefst 3 meter hoge ramen in de gevel. De onregelmatig verspringende nieuwe balkons maken de gevel speels.

Voorzieningen

Bijzonder is verder dat in het gebouw ook andere voorzieningen komen, waaronder een museum. Daar zijn al gesprekken over maar de ontwikkelaars willen er nog niet veel over zeggen. Verder komt er een fitnesszaak op de begane grond en ruimte voor wat bescheiden horeca. Een soort conciërge zorgt voor extra service aan de bewoners en moet ze zoveel mogelijk ontzorgen.

Start

Zonder al te veel tegenslag wordt er begin volgend jaar gestart met de anderhalf jaar durende verbouwing. Kosten, 20 miljoen euro. Een website is er ook al: almelo-nieuwbouw.nl. Nog voor de zomer komt er in de hal voor potentiële kopers een informatiecentrum.

Almelo e.o.