De vestiging van Hornbach in Zwolle, een belangrijk voorbeeld voor Almelo.
Volledig scherm
PREMIUM
De vestiging van Hornbach in Zwolle, een belangrijk voorbeeld voor Almelo. © Lenneke Lingmont

Almelo had ‘verrassende noodstop’ van provincie voor plan Hornbach kunnen zien aankomen

Beschouwing | PollALMELO - Hoogst verbaasd zijn ze in het stadhuis van Almelo. Verbijsterd zelfs. ‘We deden toch alles goed?’ Dat was de eerste reactie nadat de provincie Overijssel deze week een stokje stak voor de komst van bouwgigant Hornbach. De vraag is of Almelo die noodstop van de provincie niet had kunnen verwachten. 

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
  2. Dader steekpartij Almelo ‘heeft geen idee waarom hij het deed’

    Dader steekpar­tij Almelo ‘heeft geen idee waarom hij het deed’

    ALMELO - Op 16 april jongstleden is er plotseling grote paniek op het trottoir voor de bakker aan de Bornerbroeksestraat in Almelo. Een man met een groot mes in zijn handen steekt een voorbijganger in zijn onderrug. Bij het steekincident bracht bakker Seref Konakci het slachtoffer in veiligheid. „Als dat niet was gebeurd, dan was meneer waarschijnlijk dood geweest”, zegt officier van justitie Karel de Valk dinsdag voor de rechtbank in Almelo.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.