Volledig scherm
Jeroen Bos met het nieuwe Indië Pale Almelo (IPA) bier. © Rikkert Harink

Almelo heeft nu z’n eigen IPA-biertje

ALMELO - Almelo heeft nu z’n eigen biertje. Bitter, koppig en gewoon donders lekker, is de ervaring van de bezoekers van The Worst Day. Daar werd het Indië Pale Almelo (IPA) zaterdag gepresenteerd.


IPA-bier staat normaal gesproken voor India Pale Ale. Maar Almelo heeft nu z’n eigen variant: Indië Pale Almelo. Initiatiefnemers zijn Jeroen Bos, Gerard Smelt en Gert ten hove, de organisatoren van The Worst Day, die zaterdag op het Indië-terrein z’n derde editie beleefde. „We wilden hier op The Worst Day gewoon ons eigen biertje kunnen drinken”, zegt Bos. „IPA-bier is heel populair. Dus hebben we in samenwerking met een Twentse brouwerij ons eigen recept ontwikkeld. We zijn bezig met plannen om hier op het Indiëterrein een eigen bierbrouwerij te beginnen.”

Koppig
De bezoekers van The Worst Day zijn wel te spreken over het Almelose biertje, waar ze in de najaarszon van genieten. „Het smaakt goed; bitter en lekker koppig”, vindt ‘ervaren bierdrinker’ Johan Nijkamp. En zijn ‘getrainde’ compaan George Haarhuis: „Een donders lekker biertje!”

Almelo e.o.