Volledig scherm
Het kerstevenement Bethlehem Boulevard is één van de vele evenementen die Almelo rijk is. © Robin Hilberink

Almelo kanshebber voor Nationale Evenementenprijs

ALMELO - Almelo is genomineerd voor de Nationale Evenementenprijs. De stad dingt mee in de categorie ‘Evenementenstad tot 100.000 inwoners’. In de strijd neemt Almelo het op tegen de concurrenten Gouda, Heerlen en Zandvoort. 

Directeur Marianne van de Steeg van Almelo Promotie is alvast trots. „Een nominatie is ontzettend mooi en zorgt voor reuring. Al vinden wij natuurlijk dat we al evenementenstad van het jaar zijn”, zegt ze. Volgens Van de Steeg is de nominatie vooral een opsteker voor de vrijwilligers en ondernemers uit de stad. „Door hun inzet hebben we de afgelopen jaren een aantal geweldige evenementen neergezet. Neem ‘Van Katoen en Nu’ en ‘Het Verzet Kraakt’ en ‘Bethlehem Boulevard’. Die waren zonder de inzet van lokale horeca, bedrijven en vrijwilligers niet mogelijk geweest. Mogelijk heeft de nominatie daarmee te maken.” Van de Steeg noemt ook de vele festivals en culinaire evenementen als voorbeelden. 

De jury van de Stichting Nationale Evenementenprijzen en onderzoeksbureau Respons beoordeelt de Nederlandse steden op visie, aanpak, organisatie en samenwerking tussen lokale organisaties. Op donderdag 14 maart horen vertegenwoordigers van de deelnemende steden wie de winnaar is. De prijsuitreiking is tijdens het Nationaal Congres Evenementen in de Lebuinuskerk en het stadhuis van Deventer.

Almelo e.o.