Volledig scherm
Op diverse plekken in het land is al een Samenloop voor Hoop, zoals in Hengelo. © Reinier van Willigen

Almelo krijgt ook een Samenloop voor Hoop

ALMELO - Almelo krijgt een Samenloop voor Hoop. Op 10 en 11 juni 2017 lopen teams 24 uur lang rondjes om het hoofdveld van AVC Heracles om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

In het hele land worden al een paar jaar Samenlopen voor Hoop gehouden. En nu is het tijd dat ook Almelo zo’n loop krijgt, vindt Gerda Boertien, voorzitter van KWF afdeling Almelo. Dinsdagavond is er een informatiebijeenkomst bij AVC Heracles. Bij de voetbalclub is in juni volgend jaar ook de eerste editie van het evenement in Almelo.

De komende tijd moeten praktische zaken geregeld worden, zoals slaapplekken. Die komen mogelijk onder de historische hoofdtribune van AVC Heracles. Op de velden er omheen komt een markt en entertainment. De organisatie is verder op zoek naar vrijwilligers en teams die mee willen doen. Elk teamlid betaalt 15 euro en daarnaast is het de bedoeling dat de teams zoveel mogelijk activiteiten organiseren om geld in te zamelen. Boertien hoopt dat de Almelose Samenloop 100.000 euro oplevert.

Almelo e.o.