Vrijdag 28 februari 1992: Willem Constantijn graaf van Rechteren Limpurg wordt naar zijn laatste rustplaats in de Gravenallee gebracht. Morgen wordt het verkeer op de singel in Almelo opnieuw stilgelegd, nu voor de uitvaart van zijn zoon graaf Adolph,
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijdag 28 februari 1992: Willem Constantijn graaf van Rechteren Limpurg wordt naar zijn laatste rustplaats in de Gravenallee gebracht. Morgen wordt het verkeer op de singel in Almelo opnieuw stilgelegd, nu voor de uitvaart van zijn zoon graaf Adolph, © Benno ten Bruggecate

Almelo maakt zich op voor uitvaart Heer van Almelo

ALMELO - Almelo maakt zich deze zaterdag op voor de uitvaart van Adolph graaf van Rechteren Limpurg. De op 88-jarige leeftijd overleden Heer van Almelo wordt bijgezet in de grafkelder van de familie aan de Gravenallee. Het verkeer op de Van Rechteren Limpurgsingel wordt daarvoor stilgelegd.

Het afscheid van de gestorven graaf is officieel een privéaangelegenheid. Maar een rouwstoet met vijfhonderd genodigden die  van de Grote Kerk in het centrum van Almelo naar het mausoleum op het grafelijke landgoed ten oosten van de stad wandelt is ook een publieke aangelegenheid.

  1. In deze ongekende crisis verdienen autoriteiten steun van de bevolking
    PREMIUM
    COLUMN

    In deze ongekende crisis verdienen autoritei­ten steun van de bevolking

    Natuurlijk is de verleiding groot om op dit podium enkele kritische kanttekeningen te plaatsen bij de omstreden vergadering van de Almelose gemeenteraad afgelopen maandag. Een kwartier nadat het kabinet op strenge toon alle samenkomsten verbood, dook het Almelose stadsbestuur met twintig man de raadszaal in. Mocht dat wel? Het kwam over als slecht voorbeeld en verwarrend signaal richting de burgers. Er werd zelfs aangifte gedaan.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.