Volledig scherm
In het Hagenpark werd uitleg gegeven over de ontwikkelingen rond het paviljoen. © Hans Brok

Almelo positief over komst Naturhus in Hagenpark

ALMELO - Er zijn weinig plannen die zo unaniem worden bejubeld als de nieuwe ontwikkelingen in het Hagenpark. De komst van het avontuurlijke Doepark kon al op veel enthousiasme rekenen, en nu komt daar ook nog een paviljoen als Naturhus bij.

Het ooit wat desolate Hagenpark is nu het centrum voor speelplezier en natuureducatie. Op mooie dagen komen er kinderen bij elkaar om te klimmen en te klauteren en te spelen aan de waterkant. Maar het is nog niet klaar. Er moet nog een paviljoen komen. De stichting Natuurhus, waarin zes verenigingen zijn samengegaan, hebben de plannen al klaar. Na de zomer zouden ze willen beginnen met de bouw, om zo in ieder geval de aangevraagde subsidie veilig te stellen.

Helaas is er op de bouwplek viezigheid in de bodem gevonden. Mogelijk van een oude ververij. Hoe hoog de opruimkosten worden is nog niet bekend. Het onderzoeksrapport komt een dezer dagen beschikbaar.

Aan de rand van het winderige en koude Hagenpark hoorden enkele tientallen geïnteresseerden hoe projectleider Harry Wijermars de plannen toelichtte. Er komt een paviljoen waarin plek is voor educatie, het houden van vergaderingen, maar ook met ‘lichte’ horeca-activiteiten. Bij het gebouw komt een terrasje voor het nuttigen van koffie, een broodje of wat anders. Ook komt er een winkeltje met streekproducten. Kanovaarders krijgen een aanlegsteiger. Verder is de gezamenlijke moestuin bijna klaar en er zijn plannen voor een beleef- en beweegtuin.

De reacties van de luisteraars waren overwegend positief. Het idee voor af en toe een kleinschalig muziekoptreden riep wel wat vragen op. Of het niet te veel lawaai gaat maken. Nee, zo was het antwoord, het moet passen bij het park. En na 20.00 uur treedt de stilte weer in.

Almelo e.o.