Volledig scherm
Hidde Heutink © Provincie Overijssel

Almelo's PVV-raadslid Heutink stopt, Tijhof beoogd opvolger

ALMELO - PVV’er Hidde Heutink stopt per direct als raadslid van de gemeente Almelo. Het is de bedoeling dat  zijn opvolger, Joey Tijhof, vanavond wordt geïnstalleerd.

Heutink, die aantrad na de gemeenteraadsverkiezingen in maart dit jaar, is tevens statenlid van de provincie Overijssel. Hij werk als ict-adviseur bij de Regio Twente. Heutink kan het raadslidmaatschap daarmee niet combineren. „Het is een groot voorrecht om de Almeloër namens de PVV te mogen vertegenwoordigen in het huis van de democratie. Maar om dat op de juiste manier te kunnen invullen is tijd nodig. En deze tijd kan ik naar mijn inziens niet voldoende opbrengen’’, schrijft Heutink in zijn ontslagbrief aan burgemeester Arjen Gerritsen, voorzitter van de gemeenteraad. Heutink geeft daarbij aan dat een plaatselijk volksvertegenwoordiger zich volledig moet kunnen focussen op het raadswerk.

Heutink zegt dat hij de afgelopen acht maanden met ‘plezier en enthousiasme het gedachtegoed van de PVV heeft laten horen in de raadszaal’. Daarbij stelde hij voor om de Almelose vlag en de nationale driekleur een prominente plek in de raadszaal te geven. „We moeten in woord en daad laten zien dat we trots zijn op Almelo en Nederland’’, sprak Heutink. Het voorstel werd verworpen, omdat de vlaggen al buiten het stadhuis wapperen.

Volgens plan gaat Joey Tijhof, nummer vier op de PVV-kandidatenlijst hem opvolgen. De begin dertiger is geboren en getogen in Almelo en is werkzaam als adviseur bij een lokale bank, schrijft hij op de facebookpagina van PVV Almelo. Daarvoor heeft Tijhof enkele jaren op Curaçao gewerkt. Bij zijn terugkeer constateerde hij dat ‘de gemeente Almelo er in enkele jaren sterk op achteruit is gegaan.’ En:  ‘Dit doet wat met je. Als je op straat loopt heb je een onveilig gevoel, mensen op straat zijn agressiever en minder vriendelijk. Allemaal zaken die ik nooit zo ervaren heb in onze gemeente. Daar gaan we verandering in brengen.’

Volledig scherm
Joey Tijhof © PVV Almelo

Almelo e.o.