Nieuwbouwproject ‘De Meesters van Almelo’ aan de Bornerbroeksestraat. De woningen die alle zeven zijn opgekocht door een belegger zijn momenteel in aanbouw.
Volledig scherm
Nieuwbouwproject ‘De Meesters van Almelo’ aan de Bornerbroeksestraat. De woningen die alle zeven zijn opgekocht door een belegger zijn momenteel in aanbouw. © Lenneke Lingmont

Almelo snijdt woningspeculanten de pas af; koper nieuw huis moet er zélf gaan wonen

ALMELO - Kopers van nieuwe huizen moeten er voortaan zelf in gaan wonen. Met deze verplichting gaat de gemeente Almelo beleggers buiten de deur houden. Het anti-speculatiebeding komt er op verzoek van de raad.

 1. Wijkverpleegkundige en Hengeloos zorgbureau in de clinch over loon: kantonrechter moet uitkomst bieden

  Wijkver­pleeg­kun­di­ge en Hengeloos zorgbureau in de clinch over loon: kantonrech­ter moet uitkomst bieden

  ALMELO/HENGELO - Een bijzonder kort geding dinsdag voor de rechtbank in Almelo. Een wijkverpleegkundige vindt dat zijn vroegere opdrachtgever zorgbureau Ararat hem nog achterstallig loon verschuldigd is en vroeg de rechter om in te grijpen. De advocaat van de verpleegkundige diende een lange staat met cijfers in, maar kon geen exact bedrag noemen of aantonen. Dat werd mede veroorzaakt door het achterblijven van loonstroken die nooit door Ararat verstrekt zouden zijn.
 2. Prijs oudpapier naar recordhoogte, maar bijna geen Twentse club die profiteert: ‘Voordeel is door gemeenten afgekocht’
  PREMIUM

  Prijs oudpapier naar recordhoog­te, maar bijna geen Twentse club die profiteert: ‘Voordeel is door gemeenten afgekocht’

  HENGELO/GLANERBRUG - Het is net de energieprijs. Een kilo oudpapier was in jaren niet meer zo kostbaar. De prijs is door het plafond geschoten van haast 150 euro per ton, dus 15 cent per kilo. Want oudpapier is plots ‘schaars’. Toch profiteert bijna geen club, school of kerk van deze superprijs. Hoe hard de vrijwilligers ook werken en hoeveel ze ook inzamelen.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.