Nieuwbouwproject ‘De Meesters van Almelo’ aan de Bornerbroeksestraat. De woningen die alle zeven zijn opgekocht door een belegger zijn momenteel in aanbouw.
Volledig scherm
Nieuwbouwproject ‘De Meesters van Almelo’ aan de Bornerbroeksestraat. De woningen die alle zeven zijn opgekocht door een belegger zijn momenteel in aanbouw. © Lenneke Lingmont

Almelo snijdt woningspeculanten de pas af; koper nieuw huis moet er zélf gaan wonen

ALMELO - Kopers van nieuwe huizen moeten er voortaan zelf in gaan wonen. Met deze verplichting gaat de gemeente Almelo beleggers buiten de deur houden. Het anti-speculatiebeding komt er op verzoek van de raad.

 1. Almelo en de kunst van rotzooi verkopen en bier rechtstreeks de klant ingieten
  PREMIUM
  Nieuwsupdate

  Almelo en de kunst van rotzooi verkopen en bier recht­streeks de klant ingieten

  Het water staat kleine bierbrouwers tot aan de lippen. De kop op de voorpagina van donderdag 1 juni knalde erin. De ambachtelijke makers van onze goudgele rakkers hebben het moeilijk. Graan, gist, verpakkingen en energie zijn duur. Het nuchtere tegengeluid kwam uiteraard uit Almelo. Van een avontuurlijke bierbrouwer die zijn Zwarte Parochie in de stad nog niet eens heeft geopend: „Vergeet de fles, giet het bier direct je klant in”. Was getekend Menno de Braak. Geweldig citaat. Welkom bij de Nieuwsupdate.
  Almelo