Volledig scherm
PREMIUM
Randy van Lingen bouwt een kunstwerk voor de Light Challenge. Vlnr: wethouder Jan-Willem van Rees, lasser Taco Dijkstra van TD Welding, Niels Kadijk, Randy van Lingen en ambtenaar Eric Stegehuis. © Frans Nikkels

Almelo wil met kunstwerk van lichtende vissen richting de hoofdprijs

ALMELO - Een sterrenbeeld van licht. Gemaakt van roestvast staal, een meter of vier boven de grond. Met die inzending hoopt Almelo volgende week in Leeuwarden de Light Challenge 2018 te winnen.

Het kunstwerk is de vrucht van samenwerking tussen de gemeente Almelo, kunstenaar Randy van Lingen en een studententeam van de Universiteit Twente. Samen hebben ze een klein jaar gewerkt aan de glimmende inzending voor de jaarlijkse Light Challenge. 

 1. Inbreker bij Noabers in Hellendoorn is 31-jarige Almeloër
  update

  Uitbater uit Hellen­doorn bluft over mes en jaagt inbreker uit Almelo weg

  HELLENDOORN - De inbreker die zaterdagmorgen iets na negen uur door uitbater Dennis van Dam van Twents Ribhouse & Partycentrum Noabers op heterdaad werd betrapt is volgens de politie een 31-jarige Almeloër. De politie onderzoekt nog of deze man ook in verband kan worden gebracht met een insluiping in een schuur elders in Hellendoorn en de diefstal van ‘persoonlijke spullen’ uit de kleedruimte van het personeel van de lokale Albert Heijn.
 2. Kortgeding tegen Provincie Overijssel: ‘Aanbestedingen overheid bar ingewikkeld gemaakt’

  Kortgeding tegen Provincie Overijssel: ‘Aanbeste­din­gen overheid bar ingewik­keld gemaakt’

  ZWOLLE/ALMELO - “Je zult maar aanbesteder zijn, dan heb je het niet gemakkelijk. We hebben het met z’n allen wel bar ingewikkeld gemaakt” aldus rechter Ger Vermeulen donderdagmorgen halverwege het kort geding dat het Zoetermeerse bedrijf Presentation Partner B.V. aanspande tegen de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle. Het bedrijf claimt dat ze ten onrechte buitenspel werd gezet bij een aanbesteding die draait rond het plaatsen en beheren van audiovisuele middelen.

Almelo e.o.