Volledig scherm
PREMIUM
Randy van Lingen bouwt een kunstwerk voor de Light Challenge. Vlnr: wethouder Jan-Willem van Rees, lasser Taco Dijkstra van TD Welding, Niels Kadijk, Randy van Lingen en ambtenaar Eric Stegehuis. © Frans Nikkels

Almelo wil met kunstwerk van lichtende vissen richting de hoofdprijs

ALMELO - Een sterrenbeeld van licht. Gemaakt van roestvast staal, een meter of vier boven de grond. Met die inzending hoopt Almelo volgende week in Leeuwarden de Light Challenge 2018 te winnen.

Het kunstwerk is de vrucht van samenwerking tussen de gemeente Almelo, kunstenaar Randy van Lingen en een studententeam van de Universiteit Twente. Samen hebben ze een klein jaar gewerkt aan de glimmende inzending voor de jaarlijkse Light Challenge. 

  1. In dit wijkcentrum in Almelo hebben de tafeltennissers hun eigen bar
    PREMIUM
    Achter de toog

    In dit wijkcen­trum in Almelo hebben de tafelten­nis­sers hun eigen bar

    ALMELO - „Ik wil je niet teleurstellen, maar het gaat er hier niet zo aan toe als in de Schelf hoor!”, zegt Mike Stokkelaar (47) meteen. De beheerder annex barman van De Trefhoek in het Sluitersveld refereert aan een artikel dat eerder in deze rubriek te lezen was, over het wijkcentrum in de Schelfhorst. Dat werd vanwege anekdotes over een vrijend stelletje in de gang, bakstenen die door de ruiten vlogen tijdens het klaverjassen en schreeuwende gasten door de verslaggever van deze krant omgedoopt in gekste wijkcentrum van Almelo.

Almelo e.o.