Burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo is de eerste Twentse bestuurder die het instrument van een last onder dwangsom inzet tegen drugscriminaliteit.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo is de eerste Twentse bestuurder die het instrument van een last onder dwangsom inzet tegen drugscriminaliteit. © Emiel Muijderman

Almelo wil straatdealers raken waar het de meeste pijn doet met een dwangsom van minimaal 5000 euro

ALMELO - Arjen Gerritsen is de drugsoverlast in zijn stad helemaal zat. Dat is dan ook de reden dat de burgemeester van Almelo als eerste bestuurder in Twente een nieuw middel inzet. Wie in Almelo op straat wordt betrapt op het dealen van drugs, krijgt naast justitie ook de gemeente achter zich aan met een fikse dwangsom.

 1. Taaie bonen, koude aardappels, lauwe stamppot en opgewarmde kliekjes? Elizabeth (81) walgt van vies eten bij Eugeria
  PREMIUM

  Taaie bonen, koude aardappels, lauwe stamppot en opgewarmde kliekjes? Elizabeth (81) walgt van vies eten bij Eugeria

  ALMELO - Koude bloemkool, stijve maizenapap zonder smaak en lauwe andijviestamppot wat eruit ziet als groene pap. Het zijn maaltijden die Elizabeth van Wilgenburg (81) uit Hardenberg zegt te hebben moeten eten tijdens haar revalidatie in verzorgingshuis Eugeria. Meerdere keren gaf ze het aan, maar volgens haar werd haar klacht niet gehoord. Ze benaderde zelfs het ministerie voor Volksgezondheid. Volgens Eugeria zijn alle maaltijden van hoge kwaliteit.

In samenwerking met indebuurt Almelo

 1. Lukt het onze verslaggever Startschotgala-kaarten te scoren?
  Play

  Lukt het onze verslagge­ver Startschot­ga­la-kaar­ten te scoren?

 2. Samenvatting GP van Emilia: Vrije training 1
  Play

  Samenvat­ting GP van Emilia: Vrije training 1

Almelo e.o.