De nieuwe moskee wordt een blikvanger in het centrum van Almelo. Inzet: Henk van Schuppen.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe moskee wordt een blikvanger in het centrum van Almelo. Inzet: Henk van Schuppen. © Frans Nikkels Fotografie & Carlo ter Ellen

Almelo worstelt met sluiting van kerken, maar de nieuwe moskee vertelt een ander verhaal

NieuwsupdateALMELO - Het is eigenlijk fascinerend. Maar het geeft ook te denken. In een tijd waarin ook in Almelo het katholieke en protestants-christelijke kerkbezoek snel terugloopt, gebouwen worden gesloten en kerkeraden drastisch moeten bezuinigen rijst er aan de rand van het centrum een indrukwekkende nieuwe moskee. Het wordt een kolossale blikvanger langs de spoorlijn, die ook nog eens naadloos aansluit bij de drastische vernieuwingsplannen van de westelijke stationsomgeving. Alles lijkt te kloppen aan dit imposante moslimoord in aanbouw. 

 1. Emotionele start in Enschede: Almeloopers en tientallen andere teams onderweg in Roparun
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Emotionele start in Enschede: Almeloop­ers en tientallen andere teams onderweg in Roparun

  Als eerste mochten de Almeloopers zaterdagochtend aan hun tocht van 560 kilometer naar Rotterdam beginnen. In hun kielzog nog ruim 200 andere teams. Allemaal lopen ze zich de benen uit het lijf, om maandagmiddag aan te komen op de Coolsingel. Met maar een doel: geld ophalen voor zorg aan mensen met kanker. En iedereen heeft wel een naaste in zijn hoofd voor wie hij of zij dat doet.
  Almelo