De 25-jarige Jan van E. uit Almelo blijft vastzitten tot zijn proces op 11 mei. Hij wordt verdacht van een reeks woninginbraken in Rijssen, Wierden, Vriezenveen, Almelo en Colmschate.
Volledig scherm
PREMIUM
De 25-jarige Jan van E. uit Almelo blijft vastzitten tot zijn proces op 11 mei. Hij wordt verdacht van een reeks woninginbraken in Rijssen, Wierden, Vriezenveen, Almelo en Colmschate. © ANP XTRA

Almeloër (25) die verdacht wordt van reeks woninginbraken toch weer terug naar gevangenis

ALMELO - Jan van E. volgt de zitting uiterlijk onbewogen. Ook als de rechter de 25-jarige Almeloër vertelt dat hij tot zijn proces op 11 mei in voorlopige hechtenis blijft zitten toont zijn gezicht geen enkel spoor van emotie. Voordat hij door de parketpolitie wordt weggeleid, wenst hij de rechtbank nog snel een fijne dag verder. Hij kent inmiddels het klappen van de zweep.

De Almeloër werd begin november, op de dag na zijn verjaardag, door de politie aangehouden op verdenking van een reeks (woning)inbraken in deze regio. Hij wordt verdacht van inbraken in Rijssen, Wierden, Almelo (2), Vriezenveen en Colmschate. Zijn buit bestond onder meer uit drie personenauto's (Volkswagen Fox, BMW en een Citroën Ds3), gouden sieraden, elektrische fietsen, munten, grasmachines, bladblazers en laptops. Van E. zit nu al weer 3,5 maand vast in de penitentiaire inrichting in Lelystad en daar komen dus nog bijna drie maanden bij voordat zijn zaak inhoudelijk door de rechtbank in Almelo wordt behandeld.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.