Volledig scherm

Almeloër gaat door het lint tegen agenten

ALMELO - De 19-jarige A. uit Almelo moet een boete van 1.100 euro betalen - waarvan 600 euro voorwaardelijk - wegens de mishandeling van twee politiemensen in Hengelo. De jonge Almeloër moet bovendien een taakstraf uitvoeren. In april werd hem wegens bedreiging al een voorwaardelijke straf opgelegd.


De Almeloër werd gisteren voor de mishandeling bij verstek veroordeeld door politierechter Bloebaum. Waarom hij niet aanwezig was bij de behandeling van zijn zaak was niet bekend.

Knietje
A. ging eind mei in het Hengelose centrum door het lint tegen twee Hengelose politiemensen. A. probeerde agenten een ‘knietje’ te geven. Hij werd naar eigen zeggen boos omdat hij werd aangehouden. ‘Ik kreeg geen lucht’, verklaarde hij later tegen de politiemensen.

Later diezelfde dag ging het weer mis met de jonge Almeloër. Toen hij een van de agenten die hem had aangehouden weer zag, viel hij uit. ‘Ik neuk jullie moeder’, beet hij de politieman toe.

Volgens de officier van justitie heeft de man, die de kost verdient als bakker, psychische problemen en gebruikt hij alcohol en drugs. „Een geldboete vind ik passend en dat voelt hij in de portemonnee”, aldus de officier van justitie.

Almelo e.o.