Volledig scherm

Almeloër moet na verpeste laatste kans de cel in

ALMELO - Hij is nog maar negentien, maar heeft volgens politierechter Heijink zijn laatste kans verpest. De 19-jarige Max M. uit Almelo moet twee maanden de gevangenis in na het bedreigen van zijn tante, zo besloot Heijink woensdagmiddag in Almelo.


Na wat gezeur over het plassen over de wc-bril, ging M. op 1 juli door het lint tegen zijn tante, waar hij tijdelijk woonde. Terwijl hij een gasdrukpistool op de vrouw richtte, schreeuwde hij: ‘Als je aangifte gaat doen, dan gaat er vanavond iets gebeuren met de familie. Ik haal deze trekker over, dat zweer ik op het graf van opa”. Zelf ontkende M. de bedreiging, maar omdat ook zijn oom die woorden had gehoord, werd de jongeman toch schuldig verklaard.

Vijf kantjes strafblad
„Je bent 19 en hebt al een strafblad van vijf kantjes. Dit was je laatste kans”, sprak de Officier van Justitie. Hij eiste een straf van vier maanden, waarvan drie voorwaardelijk. Heijink was minder aardig en maakte daar zes maanden van, waarvan vier voorwaardelijk. „En waarschijnlijk is de volgende rechter nog strenger.”

Almelo e.o.