Volledig scherm
© Illustratie: Gezienus Bruining

Almeloër ‘timmert aan de weg als crimineel’

ALMELO - De 21-jarige Almeloër Rene R. is veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur en het terugbetalen van 11.364 euro. In juni 2014 brak hij in bij café 't Keldertje.

De officier van justitie kan er niet omheen. Hoewel Rene R. nog maar 21 jaar oud is is zijn strafblad al aardig gevuld. „R. timmert al flink aan de weg als crimineel”, aldus de officier. Na veroordelingen voor heling en mishandeling werd R. donderdag bij verstek veroordeeld voor een inbraak bij het inmiddels failliete café ’t Keldertje aan de Grotestraat.

Gokkasten
Op 27 juni 2014 besluit Rene R. na een ‘conflict’ met de eigenaar van ’t Keldertje om in te breken in de zaak. Met onder meer een koevoet en een draagtas van Gamma trekt hij naar het café. Daar vernielt hij de achterdeur en breekt alle gokkasten en het geldwisselapparaat open. De opbrengst: meer dan 10.000 euro. Een enorme ravage is het gevolg. R. maakt echter een fout: hij laat zijn tas van Gamma achter, met daarin een bonnetje. Zo weet de politie hem als dader te achterhalen.

De officier van justitie eist twee maanden cel en het betalen van een vordering van 11.364 euro van de curator van het café. Politierechter Meryem Aksu is milder. Rene R. wordt veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur en het betalen van de vordering.

Almelo e.o.