Volledig scherm
Albert Zomer uit Almelo treedt toe tot het hoofdbestuur van de Nederlandse Vereniging van Vogelliefhebbers © Charel van Tendeloo

Almeloër tweede voorzitter Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers

ALMELO/RENSWOUDE - Albert Zomer (57) van vogelvereniging De Goudvink uit Almelo is tijdens de Algemene Vergadering van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV) gekozen tot tweede voorzitter in het landelijke bestuur. Het betreft een bond met 23.000 leden. 98 procent van de uitgebrachte stemmen, waren voor de benoeming van Zomer.

Zomer is niet onbekend met het besturen, sinds 1980 is hij voorzitter van de vogelvereniging De Goudvink en vanaf 2000 tevens voorzitter van het district Overijssel van de NBvV. Die laatste functie legt hij neer omdat hij nu deel gaat uitmaken van het hoofdbestuur.

Samenvoeging
In dezelfde Algemene Vergadering werd tevens de samenvoeging van de twee in Nederland acterende vogelorganisaties, de Algemene Nederlandse Bond van Vogelhouders en de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers, met overgrote meerderheid (99,8 % van de stemmen) aangenomen. Vanaf 1 januari 2017 kent Nederland hiermee één grote organisatie onder de naam Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.

Almelo e.o.