Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Almeloërs krijgen taakstraf voor openlijke geweldpleging

ALMELO - Gevangenisstraf ging politierechter Wentink maandagmiddag te ver, maar taakstraffen van zestig uur voor de Almeloërs Karst W. (19) en Sylvano S. (18) vond hij een gepaste straf voor openlijke geweldpleging.

W. had begin april ruzie met S. en deelde daarbij rake klappen uit. W.’s maat verklaarde gistermiddag in de rechtszaal tussenbeiden te hebben willen komen, zou daarbij een klap hebben gehad van S. en had daarop teruggeslagen.

„Wat omstanders zien is openlijk geweld. En dat willen we niet hier in Nederland”, aldus Wentink, die beide jongemannen erop wees dat openlijke geweldpleging doorgaans gevangenisstraf betekent. Maar Wentink beschouwde dit voorval in de Hofkampstraat als een incident en hield rekening met het feit dat beide daders een leerwerktraject volgen, W. in de metaal en S. als automonteur.

Hij ging daarom mee in de eis van officier van justitie W. Koorn en legde zestig uur taakstraf op, waarvan dertig voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Ook kende hij het slachtoffer smartengeld toe ter hoogte van 250 euro.

Almelo e.o.