Volledig scherm
Nicolette van Dam maakt vaker mensen blij namens de Nationale Postcode Loterij. © Roy Beusker

Almeloos gezin gaat met loterijgeld lekker naar de wok

ALMELO - Zes bewoners van de Duindoornstraat mogen 100.000 euro verdelen. De ‘Buurt-Ton’ van de Nationale Postcode Loterij is in een juni-trekking gevallen op postcode 7601 ER in Almelo. Eén winnaar krijgt 37.500 euro, de vijf anderen elk 12.500 euro.

In de straat zijn weinig mensen op de hoogte van de gevallen geldprijs, laat staan dat zij vertellen dat ze wat gewonnen hebben. Een buurtbewoner vertelt met een stalen gezicht dat hij niet meespeelt met de loterij, hoewel zijn buren haast zeker weten dat de man in de prijzen is gevallen.

'Wat kost dat wel niet!?'
Annie Brummer speelt niet mee, maar gunt het haar buren van harte. „Als ik zelf had meegedaan was ik lekker op vakantie gegaan”, vertelt ze al rokend in haar deuropening. Haar buurman Jeffrey Ruiter haalt zijn schouders op bij het nieuws. „Ik vind het mooi voor ze hoor, maar wat kost dat wel niet? Ik heb het niet nodig, ik ben zo al gelukkig.”

Kieskeurig
Een paar huizen verderop doet een vrouw iets minder onverschillig. Ze kan een veelzeggende glimlach niet onderdrukken. „Wij hebben inderdaad 12.500 euro gewonnen”, vertelt de vrouw die liever niet met haar naam in de krant wil. Ze wil nog wel kwijt dat ze al negen jaar meespeelt, en haar man zelfs nog langer. „Wij wonen hier pas een jaar, dus we kunnen het geld nog wel gebruiken voor wat meubilair. En onze dochters zijn binnenkort vlak na elkaar jarig dus dan gaan we lekker uit eten. Maar ik ben wel kieskeurig, dus ik denk dat we naar de wok gaan.”

Annie Brummer komt ondertussen nog een keer naar buiten. „Wat kost dat meespelen eigenlijk? Je weet het maar nooit.”

Almelo e.o.