Volledig scherm
PREMIUM
Straatbeeld van de Nieuwstraat in de wijk Nieuwstraatkwartier, waar in september een grote politieactie was. © Lars Smook

Almeloos gezin moet huis uit na overtreding Opiumwet

ALMELO - De rechtbank moet gaan beslissen of de Almelose Marloes* met haar vijf kinderen hun huis moeten verlaten vanwege een overtreding van de Opiumwet. De corporatie Beter Wonen is niet van plan over haar hart te strijken. Burgemeester Arjen Gerritsen zal evenmin ingrijpen. Ondanks een smeekbede van haar huisarts.

Dat bleek dinsdagavond tijdens de beraadslaging over de affaire. Gerritsen meent dat het hennepconvenant uitgevoerd moet worden. „Het is een rotsituatie, zeker voor de kinderen. Het is ook een naar dilemma. Maar het kan niet zo zijn dat criminelen kinderen als schild kunnen gebruiken, om onder maatregelen uit te komen. Het zijn de ouders die de kinderen in gevaar hebben gebracht. Niet de corporatie, niet de gemeente.”

  1. Tropisch Almelo: paraplu’s moeten palmen beschermen tegen regenwater
    PREMIUM
    ONS DNA

    Tropisch Almelo: paraplu’s moeten palmen beschermen tegen regenwater

    ALMELO - Aanloop hebben Bert en Wil Nakken altijd wel. Vooral in zonnige tijden, wanneer hun planten kleurrijk staan te schijnen en moeiteloos de hele wijk opvrolijken. Het is dan ook een voor deze contreien onalledaagse vegetatie die ze in hun tuin bijeen hebben gebracht. Bananenbomen, agaves, palmen – hoe lang is het nog maar geleden dat van deze planten werd gezegd dat ze zo hoog op de Almelose breedtegraad niet konden groeien?

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.