Volledig scherm
Leerlingen van PC De Telgenborch met hun Legorobot. © Charel van Tendeloo

Almeloos legoteam naar WK

ALMELO - Leerlingen van basisschool De Telgenborch kunnen acties gaan starten om geld in te zamelen voor een verre reis. Een team van de school heeft zich tijdens de First Lego League in Eindhoven geplaatst voor een lego-WK.

Voor dit toernooi bouwen leerlingen een legorobot die allerlei opdrachten uitvoert.

Het apparaat moet onder meer een deur openen en een bal in het doel trappen. De Telgenborch nam met twee teams van zeven kinderen uit groep zeven en acht deel aan het toernooi, maar alleen de ‘sCOOL Br1iacs’ plaatsten zich doordat ze vierde werden.

Johannesburg / VS
De school mag nu kiezen tussen toernooien in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg of St. Louis in de VS, in april en mei. „De kinderen vinden het te gek”, vertelt teamcoach Marijcke Buitenhuis. „Twee jaar geleden zijn we al eens met een team naar de VS geweest. Dat is het Mekka van de legowedstrijden met 100 deelnemende teams.” De kinderen moeten minimaal 15.000 euro ophalen.

  1. Waterboarding? Ook hierdoor raakten 3 docenten in Twente in opspraak
    PREMIUM

    Waterboar­ding? Ook hierdoor raakten 3 docenten in Twente in opspraak

    ALMELO - De scheidslijn tussen wat je als leerkracht wel en niet kunt maken, is flinterdun. Een docent in Almelo raakte deze week in opspraak doordat hij het effect van martelmethode waterboarding demonstreerde in de klas. De rechter draaide deze week de straf die hij kreeg terug, maar de leraar is wel getekend door de hele situatie. Wij zetten drie andere controversiële zaken uit deze regio op een rij, met driemaal een hoofdrol voor de docent.

Almelo e.o.