Volledig scherm
© Annina Romita

Almeloos PVV-raadslid Pol uit fractie gezet

ALMELO -Gemeenteraadslid Patricia Pol maakt sinds donderdag geen deel meer uit van de PVV-fractie in de Almelose gemeenteraad. Pol laat weten dat ze verder gaat als zelfstandig gemeenteraadslid. Met haar vertrek komt het aantal fracties in de Almelose gemeenteraad op vijftien.

Volgens PVV-fractievoorzitter Sebastiaan Stöteler gaat het om een ‘interne vertrouwenskwestie’ die ertoe heeft geleid dat Patricia Pol vanaf donderdag geen deel meer uitmaakt van de fractie. „De situatie was onhoudbaar geworden, we betreuren dat”, zegt Stöteler. Het besluit om Pol geen deel meer te laten uitmaken van de fractie is volgens hem ‘een fractiebesluit.’ Stöteler heeft de andere fractievoorzitters in de Almelose gemeenteraad via de groepsapp op de hoogte gebracht van die beslissing.

‘Zeer teleurgesteld’

Patricia Pol zelf is zeer teleurgesteld in de opstelling van Stöteler en andere PVV’ers. „Het PVV-gedachtengoed onderstreep ik nog steeds ten volle. Echter vanaf het moment dat ik op de kieslijst als kandidaat stond ben ik geschrokken van en teleurgesteld in de houding van PVV-Tweede Kamerleden met hun oorsprong uit Twente”, stelt ze. „Ik kan mij niet verenigen met hun gedrag en uitspraken die neigen naar sektarische kenmerken.”

Gebrek aan begrip

Maar het zit dieper, zo geeft ze toe. Ze is niet alleen gekwetst door het gedrag en de uitspraken van partijgenoten, ze verwijt hen ook een gebrek aan begrip in de tijd rond het overlijden van haar moeder. „Dit gebeurde in de campagnetijd. Ik heb meer steun en liefde gevoeld van andere partijen dan van mijn eigen fractie”, reageert Pol. 

Ook stelt Pol dat Stöteler haar uit de fractie heeft gezet terwijl ze hem alleen had gevraagd om rust. „Zo heeft Sebastiaan in de groepsapp aan de anderen gezet dat ik uit de fractie ben gestapt. Dat is niet zo, hier wordt een vies spelletje gespeeld.” Pol kondigt aan haar werk in de raad voort te zetten als zelfstandig raadslid.

Heutink

Het vertrek van Pol komt kort na de aankondiging van PVV-gemeenteraadslid Hidde Heutink uit de Almelose gemeenteraad. Het werk als gemeenteraadslid was voor hem niet meer te combineren met een gewone baan én zijn werk als Statenlid voor de PVV.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.