Volledig scherm
Het rode viaduct over de A35

Almeloos viaduct blijft Twenterood, tenzij...

ALMELO - Zwart-wit was jarenlang de kleur van het viaduct over de A35, nabij de afslag Almelo-Zuid. Tot de derby tussen Heracles Almelo en FC Twente, op 2 oktober van dit jaar. Voor de wedstrijd tussen de twee aartsrivalen verfden (vermoedelijk) FC Twente-fans het viaduct knalrood. Een plaagstootje, zoals gebruikelijk rond de derby.

Nu, ruim twee weken na het 1-1 gelijkspel in het Polman Stadion, kijken automobilisten die het Businesspark XL passeren nog altijd tegen het Twenterode viaduct aan.

Maar hoe zit dat eigenlijk? Hoort de eigenaar van het viaduct, Rijkswaterstaat, hier niet iets aan te doen? Het antwoord is nee, volgens een woordvoerder. Zolang het geen consequenties heeft voor de constructie en de veiligheid van het viaduct, wordt er door de overheid niets aan gedaan. „Tenzij er kwetsende en aanstootgevende teksten op staan. Dan ondernemen we wel actie en verven wij het over.”

Gevaarlijk
Blijft het viaduct dan tot het einde der tijden rood? Dat vermoeden heeft Rijkswaterstaat niet, omdat er altijd wel mensen zijn die de kwast ter hand nemen en het rood weer in zwart-wit veranderen. „Maar wij stimuleren dit absoluut niet”, benadrukt de woordvoerder. „Het is zeer gevaarlijk om zoiets te doen.”

Almelo e.o.